Esősen indult a nap New Yorkban

A New York-i értéktőzsde főbb mutatói gyengültek a nyitás után csütörtökön.
NAPI, 2010. november 10. szerda, 16:17
Fotó:

A Dow Jones ipari átlagmutatója 0,7, az S&P 500 index 0,6, a Nasdaq pedig 0,5 százalékkal ereszkedett lejjebb a kereskedés első háromnegyed órája után.

A vártnál jobb amerikai külkereskedelmi és munkaerőpiaci makroadatok a jelek szerint nem nyugtatták meg az ismét az európai adóssághelyzet és a kínai inflációs politika miatt aggódó befektetőket.

A gyengülésben élen járnak a távközlési cégek papírjai, de csökkent az ismét nyereséget jelentő kiskereskedelmi óriás, a Macy's árfolyama is.

Az árupiacon az olaj 87 dollár fölé drágult, míg az arany jegyzése 1400 dollár alá süllyedt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK