Este fontos bejelentés jön! Erre várt mindenki

Óvatosak lettek a befektetők a nemzetközi és a magyar tőzsdén is az esti amerikai kamatdöntő ülést követő bejelentés miatt.
Deák Bálint, 2012. december 12. szerda, 17:23
Fotó: Napi.hu

Délelőtt még jó hangulat uralkodott a nemzetközi piacokon, és a német börze is szépen menetelt felfelé a jó ZEW index hatására. Ez azonban nem igazán segített a magyar tőzsdén, amely ugyan pluszban nyitott ám a nap részét az előző napi záró ára alatt töltötte a BUX. Annak ellenére szenvedett az index, hogy magyar specifikus hírek nem érkeztek a szerdai napon. Jól láthatóan azonban az energetikai cégek nem tudnak magukhoz térni az általános árcsökkentés bejelentése óta. A Mol például 0,7 százalékkal 17 075 forintra csökkent. A Magyar Telekom esetében volt egy kis korrekció, de ez azért sem meglepő mert a részvényt a túl sok rossz hír miatt már nagyon leütötték a befektetők, annak ellenére, hogy az idei év után még mindig várható az 50 forintos részvényenkénti osztalék kifizetése. Márpedig ehhez képest a szerdai 387 forintos záró ár még mindig nagyon jó hozamot kínál, főleg a csökkenő kamatkörnyezetben, ami nyugodtan magyarázhatja az 1 százalékos drágulást.

A többi vezető részvény sem szerepelt azonban túl jól. Az OTP 0,2 százalékkal 4061 forintra esett vissza, míg a Richter 35 695 forintra emelkedett, ez 0,3 százalékkal haladta meg az előző napi záró értéket. A BUX értéke így minimálisan 0,2 százalékkal 17 805 pontra esett vissza a szerdai napon.

Stanáltak az áramszolgáltatók részvényei, az elmúlt időszak zuhanása után így itt sincsen korrekció. Az Émász 10 600 forinton, az Elmű 13 000 forinton fejezte be a napot. A kisebbik gyógyszergyártó árfolyama sem változott jelentősen, a 17 290 forintos záró ár 0,2 százalékos pluszt takart. Az FHB 1,3 százalékkal 385 forintra csúszott vissza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK