Estek a részvények Európában

Európában ma eladói nyomás nehezedett a részvénypiacokra, a DAX 0,8 a CAC 0,9 az FTSE-100 pedig 1,0 százalékkal gyengült.
NAPI Online, 2007. október 18. csütörtök, 18:07
Fotó:

Az esést a pénzügyi cégek vezették, miután a szektor közelmúltban jelentő szereplői többnyire várakozásokat alulmúló negyedéves eredményeket közöltek, ennek megfelelően esett a Royal Bank of Scotland és az ING jegyzése. Süllyedt az SAP árfolyama is, a szoftvergyártó eredménye ugyanis elmaradt a konszenzustól. Szembe ment az általános trenddel a Nokia, a világ legnagyobb mobiltelefon gyártója a tavalyi évhez képest 85 százalékos profitnövekedésről adott számot a harmadik negyedben, aminek köszönhetően a tulajdonosok több mint három százalékos árfolyam-növekedést könyvelhettek el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK