Estek a tőzsdék Ázsiában

A jen tizenötéves csúcsra erősödött a dollárral szemben, ami erőteljesen lehúzta a japán vállalatok részvényeit; a rossz hangulat azonban az egész régióban érvényesült szerdán.
NAPI, 2010. szeptember 8. szerda, 09:33
Fotó:

Az Európából és Amerikából folyamatosan érkező lehangoló gazdasági és vállalati hírek miatt bizonytalanok a befektetők, akik ezért próbálnak biztosnak vélt devizákba, például a jenbe menekülni - ez azonban különösen pusztító hatást gyakorol a japán exportőrvállalatok versenyképességére.

A Canon 2,1 százalékot, a Honda Motor Co. pedig 2,5 százalékot esett. Hong Kongban a China Mobile 3,9 százalékot esett, miután a Vodafone eladta részesedését. A hongkongi és a sanghaji tőzsdéket a kínai kormány ingatlanpiac hűtésére vonatkozó terveit illető spekuláció tartotta rossz hangulatban.

A tokiói Nikkei 225 2,18 százalékot zuhant, a hongkongi Hang Seng 1,43 százalékot, sanghaji kompozot 0,4 százalékot, a szöuli Kospi pedig 0,48 százalékot esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK