Estek az indexek az ázsiai tőzsdéken

Többnyire estek a vezető ázsiai tőzsdemutatók kedden, mert a piacokat nem nyugtatták meg teljesen az európai csúcson az adósságválság kezelésére hozott intézkedések.
MTI-Eco, 2011. december 13. kedd, 08:40
Fotó: Napi.hu

Tokióban a Nikkei tőzsdemutató 1,2 százalékos csökkenéssel 8552,81 ponton zárt. Szöulban a vezető tőzsdemutató, a Kospi 1,4 százalékos gyengüléssel végzett.

A hongkongi Hang Seng index 0,9 százalékkal, a sanghaji összetett mutató 0,13 százalékkal esett az előző napi záráshoz képest.

Csökkentek a vezető mutatók Indiában, Szingapúrban és Tajvanon, Malajziában és Thaiföldön viszont emelkedtek.

Az amerikai határidős mutatók minimális, 0,06 és 0,07 százalék közötti gyengülést jeleztek közép-európai idő szerint reggel nyolc órakor, hétfőn az indexek 1,3-1,5 százalék közötti mértékben estek.

Az olaj ára nem sokat változott kedd reggelre, a nyugati féltekén irányadó WTI ára 97 dollár körült alakult, az euró 1,3196 dollár volt kedd reggel, hétfőn este 1,3186 dollár.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK