A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 205,6 ponttal, 0,81 százalékkal, 25 574,73 pontra emelkedett.

Az S&P 500-as mutatója 19,33 ponttal, 0,7 százalékkal gyarapodott, és 2767,56 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 58,21 ponttal, 0,81 százalékkal lett több, és 7211,78 ponton zárt.

Különösen az energiaipari részvények drágultak, miután a kőolaj világpiaci ára 2014 december eleje óta legmagasabb szintre, hordónként 70 dollár fölé emelkedett.

A Chevron 3,2 százalékos, az Exxon 1,5 százalékos pluszban állt este.

Az S&P 500 indexben szereplő energiaipari részvények mozgását követő alindex nem sokkal a zárás előtt 2,2 százalékos erősödést jelzett, ami a legnagyobb, százalékban mért növekedés több mint hét hónapja.

Péntektől egyre több vállalati gyorsjelentést hoznak nyilvánosságra a tavalyi utolsó negyedévről. Pénteken ismerteti negyedéves eredményeit a pénzügyi ágazat két nagyágyúja, a JPMorgan és a Wells Fargo.

Elemzők azzal számolnak, hogy az S&P 500 indexben szereplő cégek nyeresége átlagosan 11,8 százalékkal nőtt a tavalyi utolsó negyedévben, a legjelentősebben az energiaipari cégek profitja nőtt a kőolaj világpiaci árának az emelkedésére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!