Estére gyengült a forint

A Fed-bejelentés után estére gyengült és elveszítette napi nyereségét a forint.
MTI-Eco, 2014. március 19. szerda, 21:10
Fotó: Reuters

A Fed-bejelentést követő dollárerősödéssel párhuzamosan a forint gyengült és elveszítette nap közben a főbb devizákkal szemben felhalmozott nyereségét. A Fed monetáris politikai szándéknyilatkozatából a piacok a korábbiakkal ellentétben kissé a monetáris szigorítás felé hajló szándékot olvastak ki.

Este fél kilenckor az eurót 312,00 forinton, a dollárt 225,74 forinton, a svájci frankot 256,04 forinton, a japán jent pedig 2,2012 forinton jegyezték.

A forint legerősebb árfolyama szerdán az euróval szemben a 309,52-es, a dollárral szemben a 222,33-as, a svájci frankkal szemben a 254,18, a japán jennel szemben pedig a 2,1885-ös jegyzés volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK