Estére rendbejött Európa

A csütörtöki amerikai zuhanás megalapozta a pesszimista hangulatot az öreg kontinensen is, a részvényindexek tisztességes mínuszból indultak, amit azonban később nagyrészt ledolgoztak: a CAC 0,3 százalékkal gyengült, a DAX és az FTSE-100 viszont 0,1 százalékkal javított.
NAPI Online, 2007. október 12. péntek, 18:38
Fotó:

Lefelé tartottak a bányatársaságok, miután a Citigroup leminősítette a szektort - esett az Anglo American és a BHP Billiton. Erősödött viszont az olajszektor, ami a tovább dráguló olajnak volt köszönhető, jól szerepelt a Total és a British Petrol. Utóbbi több mint négy százalékos felértékelődéséhez az energiahordozó emelkedő jegyzése mellett a bejelentett átszervezések és elbocsátások is hozzájárult. Az amerikai it-szektor csütörtöki esését követően pénteken Európában is adták a befektetők az it-papírokat, estek a német Infineon Technologies és a francia-olasz chipgyártó, a STMicroelectronics részvényei.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK