ESTI ÖSSZEFOGLALÓ

Az európai piacokon pénteken nem alakult ki egyértelmű trend. A Footsie és a CAC lentebb csúszott, míg a DAX röviddel a zárás előtt 0,3 százalékos pluszban volt. A BÉT-en az index bár nap jó részében pluszban volt, végül 6 pontos mínusszal fejezte be a hetet. Az amerikai GDP az első negyedévben 5,6 százalékkal nőtt, ami elmarad a 6 százalékos várakozástól, és rosszabb mint a korábbi negyedév 5,8 százalékos értéke.
Madarász János, 2002. május 24. péntek, 19:22

A legfrissebb, áprilisi adatok szerint az USA-ban az új lakásingatlan-értékesítések száma 915 ezer volt a korábbi hónap 906 ezres adat után.
Kétéves mélypontra esett a legnagyobb európai gyógyszergyár, a GlaxoSmithKline árfolyama, miután egy amerikai bíróság érvénytelenítette a gyár egyik fontos, legjobb eladási mutatókkal rendelkező antibiotikumának szabadalmi védettségét.
A nemzetközi hitelminősítők közül utolsóként pénteken a Fitch is visszamínősítette a Deutsche Telekom-ot.
A Bizományi Kereskedőház és Záloghitel Rt. (BÁV Rt.) mai közgyűlésén több ponton módosították az alapszabályt, és új tisztségviselőket is választottak az új tulajdonosok. Az OTP Bank Rt. és a Pro-Cash Rt. a közelmúltban szerzett 95 százalékos részesedést a társaságban.
A Humet Rt. mai közgyűlésén a részvényesek elfogadták a cég 2001. évi mérlegét és eredménykimutatását, amely szerint a cég 811 millió forintos mérlegfőösszeg mellett 172 millió forint veszteséget ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK