Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nap nagy részét pluszban töltötte a magyar tőzsde azonban a nap végére több rossz hír hatására teljesen elillant az optimizmus. Először az ECB elnöke hűtötte le a kötvényvásárlással kapcsolatos várakozásokat, amire gyors dollár erősödés volt a válasz. Ez nem tetszett a részvénypiacoknak sem, így a BUX is azonnal mínuszba fordult. Ráadásul a nap végén jött ki az újabb negítv hír, hogy az újabb banki stressz-tesztek alapján több tőkére lesz szükségük a bankoknak, amire már csak a záró szakazsban tudott reagálni a magyar tőzsde. Mindez azt okozta, hogy a BUX amely a nap nagy részét 17 400 pont környékén töltötte nagyon beszakadt és 16 890 ponton napi mélypontján zárta a kereskedést. Ez 1,9 százalékos mínuszt jelentett az előző naphoz képest.

A vezető részvények közül az előző nap még trenddel szemben erősödő OTP 6,2 százalékkal 3075 forintra esett vissza. Ráadásul a bankrészvény emelkedő több mint 13 milliárd forintos forgalom mellett zuhant nagyot, igaz azt ugyanúgy az utolsó fél órában, ahogyan azt a BUX tette. A Mol 2,5 százalékkal 17 500 forintra csúszott vissza.

A másik két vezető részvény viszont jól szerepelt. A Magyar Telekom 2,5 százalékkal, a Richter pedig 2,8 százalékkal emelkedett. A telekomcég esetében ez 516 forintos záró árat takart, míg a gyógyszergyártó 34 300 forinton fejezte be a napot. Érdekes módon az Egisre nem ragadt át az optimizmus, a kisebbik gyógyszerrészvény 1,1 százalékkal 18 290 forintra esett vissza. Az FHB viszont egy picit jobban teljesített az OTP-nél, a bankrészvény árfolyama 2,3 százalékkal esett vissza 464 forintra.

Közel 5 százalékot esett viszont a Rába részvénye miután a csütörtökön vásárolt részvényeket már nem lehet felajámlani a nyilvnos vételi ajánlatban. A 720 forintos záró ár így jó messze került a 815 forintos ajánlati értéktől.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!