A javulásban nagy szerepet játszott, hogy a bank 1,8 milliárdért értékesítette a Klepierre SA ingatlantársaságban meglévő részesedésének több mint felét. Szintén sokat segített, hogy egyre több közepes- és nagyvállalat döntött hitelfelvétel helyett kötvénykibocsátás mellett az időszak során.

Márpedig utóbbi a legnagyobb francia bank egyik nagy erőssége, így a 104 kibocsátást lebonyolító kötvénykereskedési egység bevétele 6,6 százalékkal 1,46 milliárd euróra bővült, még úgy is, hogy görög, portugál, német és francia államkötvényeinek értékesítése 142 milliós veszteséggel járt - írta a Wall Street Journal.

Igaz, a teljes időszaki bevétel 15 százalékkal 9,89 milliárdra esett, míg az egyszeri tételeket (például a bank saját adósságain elszenvedett 843 milliós veszteséget jelentő könyvelési tételt) kiszűrve a profit is 22 százalékkal csökkent éves összevetésben.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!