A Purpose Investments Medical Cannabis and Wellness etf (exchange traded fund) terméke január 13-án indul az európai piacon. A tőzsdén kereskedett alapot Németországban vezetik be, az ETF egyelőre a brit, ír és és olasz befektetők számára lesz elérhető - írta a Portfolio.hu a Financial Times írása nyomán.

Bár tavaly meglehetősen gyenge évük volt a kannabiszos alapoknak, Észak-Amerikában nagy a népszerűségük. A világ legnagyobb kannabisz etf-jének számító ETFMG Alternative Harvest - amely 673 millió dollárt kezel -, tavaly 28,5 százalékot vesztett. A 327 millió dolláros vagyonnal második legnagyobbnak számító Horizons Medical Marijuana Life Sciences etf csaknem 34 százalékot esett 2019-ben.

A Purpose 8 milliárd kanadai dollár értékű vagyont kezel, a kibocsátáson a HANetf kibocsátóval közösen dolgoznak.

A marihuána legális piaca 2018-ban mintegy 11 milliárd dollárt tett ki világszerte, ez a Jefferies becslése szerint 2029-re 50 milliárd dollárra nőhet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!