Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tegnap és ma is nagyon alacsony a forgalom a forintpiacon, úgy tűnik nem jön újabb pénz ide, de az is lehet, hogy az újabb nagy hullámmal a Fed ma esti kommentjére várnak a befektetők - vélekedett Ötvös Mihály a CIB senior deviza üzletkötője.

Újra egy kicsit a zloty került reflektorfénybe, miután a lengyel pénzügyminiszter bejelentette, hogy az uniós alapból érkező pénzeket időről-időre a piacra vezetik, nem pedig a jegybanjknál váltják át. Ez támaszt adna az árfolyamnak amennyiben a zloty gyengülne, így a bejelentésre 3,97-ről 3,95 alá esett az euró/zloty árfolyam.

Ez kicsit gyengítte a forintot, a zloty/forint short pozíciókat elkezdhették zárni - tette hozzá az üzletkötő.

Összességében erős minden régiós deviza, nyugalom van a régióban. Továbbra is igaz az a megállapítás, hogy nem gyengítik a régiós devizákat a EU-perifériákon jelentkező gondok.

A befektetők kedvencei az ausztrál, kanadai és skandináv devizák, ezek jól teljesítenek még az euróval szemben is az elmúlt napokban.

A svájci frank is erős, amit szokatlan módon egy vállalatfelvásárlási hír is táplál. Ma reggel jelentették be, hogy az amerikai  Johnson&Johnson megvásárol egy Synthes nevű Svájcban bejegyzett orvosi műszer gyártót, aminek lehet hatása a devizapiacon, hiszen 21 milliárd dolláros ügyletről van szó. Az euró/svájci reggel a bejelentés után 1,2750-re zuhant, de mostanra 1,2830-ra korrigált.

A svájci frank forintárfolyama 206,15, a dollár egységéért 180,20 forintot kérnek a bankközi devizapiacon.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!