Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kötvényt Barclay's befektetési bank értékesíti az Egyesült Államokban, és ebből az alkalomból üdvözölte az Európai Unió kezdeményezését - derül ki az Euronews.

A művelet az Európai Bizottság első lépése a globális adósságtőke-piac főszereplői felé. A befektetői érdek és a kedvező feltételek találkozása igazolja az uniós kötvény iránti megnövekedett igényt - mondta a kötvénykibocsátás alkalmából kiadott közleményében Johannes Hahn, az EU költségvetési biztosa.

Büszke vagyok, hogy az EU színei ragyogják be a Times Square-t New York-ban - tweetelte Ursula von der Leyen, az EUrópai Bizottság elnöke. Hozzátette:  "Történelmet írtunk az első uniós, szociális kötvény kibocsátásával, azzal az uniós eszközzel, amely a járvány idején is oltalmazza polgárai munkahelyét". Eddig nemigen volt példa arra, hogy EU-jelkép jelenjen meg az USA-ban.

A tranzakcióval - az Európai Bizottság kiváló hitelminősítését kihasználva - az unió akár 100 milliárd eurós tőkéhez juthat. Ezt oszthatja szét a tagállamok között kedvező kamatozású hitelek formájában. Eddig 17 ország nyújtott be hiteligényt, köztük Magyarország. Hazánk 504 millió eurós kölcsönt kap a programból a munkahelyek védelmére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!