Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A bizottsági tájékoztatás szerint az értékpapírok túljegyzése több mint 13-szoros volt, a kereslet pedig meghaladta a 233 milliárd eurót.
Az Európai Unió az év elején hozta létre a SURE (szükséghelyzeti munkanélküliségi kockázatokat mérséklő támogatás) eszközt, azzal a céllal, hogy Európa-szerte segítsen megvédeni a koronavírus-járvány által súlyosan érintett munkahelyeket és munkavállalókat.

A 17 milliárd eurós szociális beruházási kötvény két részletből tevődik össze. Egy 10 éves futamidejű, 10 milliárd eurós részletből és egy 20 éves futamidejű, 7 milliárd eurós részletből.

Az uniós SURE szociális beruházási kötvényt a luxemburgi értéktőzsdén jegyzik, és a kizárólag a fenntartható értékpapírokkal foglalkozó platformon, a luxemburgi zöldtőzsdén jelenik meg.

Az uniós SURE program legfeljebb 100 milliárd eurós kölcsönt vehet fel a tőkepiacokon annak érdekében, hogy Európa-szerte támogassa a munkahelyek védelmére és a munkanélküliség elleni küzdelemre irányuló erőfeszítéseket. A program keretében eddig 17 tagállam - köztük Magyarország - kap összesen 87,9 milliárd eurós pénzügyi támogatást. A tagállamok a szociális beruházási kötvények keretrendszerén belül jelentést tesznek a források elosztásáról és a konkrét hatásokról a támogatott munkahelyek számának tekintetében.

Az Európai Unió Tanácsa október 24-én hagyta jóvá a Magyarországnak szóló 504 millió eurós (mintegy 180 milliárd forint) pénzügyi támogatást a SURE program keretében. A támogatás a munkahelyek megőrzését, a foglalkoztatás szintjének fenntartását és egyes egészségügyi vonatkozású intézkedések finanszírozását fogja elősegíteni.

Forrás: Európai Bizottság

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!