Kínából remek ipari termelési és kiskereskedelmi adatok érkeztek, az Egyesült Államokban pedig a kiskereskedelmi készletekkel kapcsolatban jelentettek be a vártnál jobb adatot, így a befektetők kockázatvállalási kedve is megnőtt. Hongkongban a Cnooc 3,4 százalékot, az Aluminium Corp. of China pedig 3,5 százalékot ugrott, és az árutermelők mellett a bankok is jól szerepeltek, a HSBC például 2 százalékot mászott felfelé. Japánban a közelgő miniszterelnök választás miatt egyes befektetők kivárnak – a jelenlegi demokrata párti vezető, Kan Naoto kihívója a kevésbé fiskális konzervatív programmal előálló Ozava Icsiro, szakértők szerint utóbbinak kevés esélye van –, ezzel együtt az optimista globális hangulat enyhített a jenen levő nyomáson. A japán exportőrök a kereslettel kapcsolatos várakozások javulása és az árfolyamváltozások miatt is jól szerepeltek; a Honda 2,6 százalékot drágult, a főleg a kínai piacra termelő Komatsu pedig 1,6 százalékot erősödött. A hongkongi Hang Seng 2,02 százalékot, sanghaji kompozit index 0,9 százalékkal, a tokiói Nikkei 225 0,89 százalékkal, a szöuli Kospi pedig 0,9 százalékkal zárt a pénteki befejezésnél magasabban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!