Tud még gyengülni a forint?

Alig változott a forintárfolyam a főbb devizákkal szemben szerdára virradóra a nemzetközi devizakereskedelemben.
Domokos László, 2018. július 25. szerda, 08:35
Fotó: Reuters

Az eurót a kedd esti 325,97 forint után kissé alacsonyabban, 325,80 forinton jegyezték szerda reggel hét óra után.

A dollár jegyzése 278,91 forintról 278,87-re csökkent, a svájci franké pedig 280,60-ról 280,71 forintra emelkedett - írta az MTI.

Az MNB piaci várakozásoknak megfelelő kamattartó döntése után a forint erősödött kedden. Az MT a döntés indoklásában leszögezte, hogy a monetáris politikának nincs árfolyamcélja, egyetlen igazodási pontja az inflációs cél, melynek eléréséhez mind az alapkamat szinten tartását, mind a laza monetáris kondíciók fenntartását szükségesnek tekinti.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK