Az eurót a csütörtök esti 364,04 forint után 364,52 forinton jegyezték péntek reggel hét órakor.

A dollár jegyzése 321,64 forintról 322,63 forintra, a svájci franké pedig 349,70 forintról 350,44 forintra ment fel.

A hét eleji árfolyamához képest péntek reggeli jegyzésén a forint 1,4 százalékkal áll erősebben az euróval, 1,2 százalékkal a dollárral és 0,8 százalékkal a svájci frankkal szemben.

A héten a jegybank monetáris intézkedései erősítették a forintot. Kedden a kamatfolyosót szélesítette ki az MNB a szigorítások mozgásterének növelése érdekében, szerdán pedig a jegybank elnöke az eszközvásárlások befejezését és a növekedési kötvényprogram felülvizsgálatát jelentette be parlamenti meghallgatásán. Csütörtökön az egyhetes betéti kamatot emelte meg 20 bázisponttal a jegybank - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!