A forint csütörtökön gyengült kissé, miután a jegybank változatlan kamaton hirdette meg egyhetes betéti tenderét, de ezzel együtt is nagy heti nyereség elé néz a főbb devizákkal szemben.

A piacok pénteki nyitása előtti árfolyamán a hétfői kezdés óta 1,1 százalékkal áll erősebben az euróval, 2,1 százalékkal a dollárral és 1,0 százalékkal a svájci frankkal szemben.

Az eurót 354,63 forinton jegyezték péntek reggel hét óra előtt, alacsonyabban a csütörtök esti 355,09 forintnál. A dollár jegyzése 308,87 forintra csökkent 309,79 forintról, a svájci franké pedig 339,60 forintra 340,36 forintról.

A forint az év eleje óta 3,9 százalékkal erősödött az euróval, 4,9 százalékkal a dollárral és 4,7 százalékkal a svájci frankkal szemben -írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!