A keddi kamatdöntés előtt egy nappal történelmi mélypontra süllyedt a forint árfolyama. A korábbi rekordot múlt csütörtökön volt, akkor 337,57 forintig esett a forint.

Az új mélypont immár 337,67 forint.

A rekord gyenge forint ellenére az elemzők nem várják, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) változtat a jelenleg 0,9 százalékos alapkamaton. Az Erste Befektetési Zrt. elemzői szerint a globálisan kialakuló kockázatkerülés több régiós devizát is elindított a gyengülés útján. Ha ez fennmarad, akkor könnyen újabb mélypontok jöhetnek a forint árfolyamában a héten.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!