Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hirtelen erősödni kezdett a forint kedd délelőtt, miután napvilágot láttak a friss inflációs adatok. Az euró jegyzése bőven 381 fölött volt hajnalban, délelőttre 378-378,5 forint környékére süllyedt. A dollár 361 forintos szint fölött indította a hajnalt, délelőtt már 358 alatt is kereskedtek vele.

"Kissé gyengül a dollár ma reggel az euróval és a főbb devizákkal szemben, a piacok a szerdán megjelenő amerikai inflációra várnak. A forint a régióval együtt minimálisan erősödik az euróval és a dollárral szemben, a hazai deviza kereskedését befolyásolhatják a ma megjelenő hazai inflációs adatok" - írta reggel a Takarékbank elemzésében. 

"A tegnapi kereskedésben az euró-forint jegyzése átlépte a 382,50-es, meghatározó szintet, de délutánra vissza tudott térni alá, így egyelőre elhárult a további, jelentős forintgyengülés veszélye. Meghatározó támasz 375-nél található. A dollár-forint is fordult, amennyiben sikerül a 360-as szint alatt maradni, a 352-es támaszt célozhatja meg a későbbiekben" - tette ehhez hozzá az Equilor. 

"Tegnap este erősödésnek indult a forint, miután kiderült, hogy Ursula von der Leyen Magyarországra látogatott, hogy személyesen egyeztessen Orbán Viktorral az olajembargó kapcsán. Így tegnap igencsak nagy mozgást mutatott az euró/forint árfolyam, hiszen napközben már 384 forint felett is járt, míg estére egészen 380 forintos szintekig esett vissza. Ma reggel további erőt mutat a magyar deviza" - mondják a KBC Equitiasnál. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!