A jó kezdés ellenére szerdán ismét a negatív oldalon zártak a nyugat-európai tőzsdeindexek, a piaci mumus továbbra is elsősorban a túl erős euró volt. A sokat szenvedett DaimlerChrysler viszonylag kis eséssel fejezte be a napot, annak ellenére, hogy exportőr és hogy eladásai 1,2 százalékkal estek vissza szeptemberben, igaz a vezérigazgató 2005-ig tartó szerződését állítólag meghosszabbítják. Nem volt azonban ilyen szerencsés a francia Renault és a svéd Saab sem, ez utóbbi ráadásul lefelé módosította a nyereségvárakozását. A Vivendi árfolyama nemcsak a várva várt Universal-szerződés nyomán szökött a magasba, hanem a Vodafone-nal kötött megállapodásnak köszönhetően is, e két utóbbi cég ugyanis összeolvasztja a birtokukban lévő Cégételt, illetve SFR-t. Frankfurtban a DAX-ot az SAP bejelentései, illetve a részvény árfolyama tartotta magasban, a vállalat ugyanis a korábbinál jobb negyedéves eredményeket prognosztizált.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!