A bankrészvények esésének hátterében egyrészt a feltörekvő piacokat érzékenyen érintő törökországi és argentin hírek álltak, de komoly szerepe volt annak is, hogy a Deutsche Bank és a Merrill Lynch kedvezőtlen hírekkel lepte meg a piacot. A Merill a Deutsche Bank, a UBS és a Credit Suisse 2001-es eredmény-előrejelzését csökkentette, a Deutsche Bank pedig a BSCH-re, az ABN Amrora, és a Credit Lyonnais-re adott ajánlását vette vissza egy fokozattal. A technológiai és távközlési papírokra még jórészt a tegnapi Nasdaq-esés gyakorolt negatív hatást. A telekomszektort érintő további kedvezőtlen fejlemény, hogy a Morgan Stanley lefelé módosította az idei és a jövő évi globális mobiltelefon-eladásokra vonatkozó prognózisát. A cég szerint 2001-ben 380 millió darab helyett 370 millió, 2002-ben pedig 477 millió helyett 440 millió készülék találhat gazdára.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!