Az Egyesült Államokban az ISM által mért feldolgozóipari index az elemzői várakozások ellenére továbbra is a kibocsátás csökkenéséről számolt be. A hír lehúzta a New York-i indexeket, egyben elsöpörte az európai befektetők a Deutsche Telekom hírei nyomán támadt jókedvét. A DT ugyanis mintegy 738 millió euró értékű részesedést ad el a hozzá tartozó internet-szolgáltatóból T-Online International AG-ból, az értékesítésből befolyó bevételt pedig adósságcsökkentésre fordítja. Az intézményi befektetőknek 120 millió T-Online-részvényt ajánlanak majd fel. A DT szerint a lépés nyomán szélesedik a T-Online részvényesi bázisa, illetve nő a likviditás, emellett az anyacég adósságcsökkentő terveibe is jól illeszkedik. A DT- és a T-Online-részvény árfolyamának is jót tett a lépés, hiszen fél hétig 4,3, illetve 3,6 százalékkal emelkedtek a frankfurti tőzsdén. A telekom-szektor látványos emelkedésbe kezdett a bejelentés után. A Nokia részvényét az is húzta felfelé, hogy a Merrill Lynch vételre javította ajánlását. Bár elemzők túlzotta optmistának találták a cég 2003-as előrejelzését, a befektetők bíztak a papírban, így annak árfolyama 2,8 százalékkal emelkedett. A Vodafone részvénye 1,4, míg az mm02-é 3,3m százalékkal növelte értékét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!