A DAX index másfél százalékos emelkedést követően 5758 ponton zárt, a CAC-40 2,3 százalékos pluszban, 3408 ponton, az FTSE-100 két százalékos megpattanást követően 5038 ponton fejezte be a szerdai kereskedést. Frankfurtban több papír árfolyama is nagyot ugrott az előtző napok masszív lejtementét követően. A Daimler és a BMW részvényei 2,8 illetve 1,3 százalékkal drágultak, a Volkswagen több, mint 5,5 százalékot emelkedett.

A banki papírok is felfelé korrigáltak egy keveset, a Deutsche Bank valamivel több, mint egyszázalékos emelkedéssel büszkélkedhet, a Commerzbank részvényei viszont alig több, mint fél százalékkal drágultak. Párizsban és Londonban is hasonló volt a helyzet, a pénzügyi részvények értéke nőtt, de általában igen csekély mértékben.

Nagyot emelkedtek a bányavállalatok részvényei, elsősorban a nyersanyagárak felpattanása miatt, az Anglo American papírok 5 százalékot meghaladó mértékben drágultak, a Rio Tinto 7,3 százalékot rallyzott. Piaci kommentárok elsősorban az előző napok esésével magyarázzák a mostani emelkedést, mondván most már elég olcsóvá váltak ezen részvények ahhoz, hogy felkeltsék a vásárlók érdeklődését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!