A befektetőket leginkább azok a félelmek befolyásolták, melyek szerint a távközlési berendezéseket is gyártó Marconi Plc. profit warning közzétételére készül. A Marconi-részvények kereskedését a cég kérésére egész napra felfüggesztették, miután a holland Philips Electronics NV bejelentette, hogy 1,1 milliárd dollárért megvásárolja a Marconi orvosi felszereléseket gyártó részlegét. A Marconi esetleges profitfigyelmeztetése miatti aggodalmak alaposan megtépázták a telekomszektor részvényeinek árfolyamát. Az, hogy a Banco Santander Central Hispano 2,71 százalékról 1,62 százalékra csökkentette Vodafone-ban birtokolt részesedését, további csapást jelentett a távközlési papírokra. Lefelé tartottak a légitársaságok részvényei is, ugyanis a holland KLM közölte, hogy első negyedévi üzemi nyeresége az egy évvel korábbi 100 millió eurót sem éri el. A vesztesek között voltak még a technológiai szektor részvényei is, míg az olajipari vállalatok, illetve az autógyártók papírjai magasabban zártak. Az előbbi cégeknek az emelkedő kőolajár, az utóbbiaknak pedig az Egyesült Államok autópiacáról érkező kedvező hírek adtak lendületet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!