Európában nem volt túl szerencsés a technológiai ágazat, miután a Nokia Oyj, a világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója bejelentette, hogy becslése szerint az idei utolsó negyedévben 2–5 százalékkal nő értékesítése a harmadik negyedévhez képest, ami önmagában nem lenne olyan rossz hír, ám elmarad az előzetes várakozásoktól. A Nokia-részvény több mint 3 százalékot veszített értékéből és magával rántotta a nagy riválisok, az Ericsson és az Alcatel részvényeit is, amelyek kurzusa 2,4, illetve 3,1 százalékot esett. Jó napja volt viszont az utóbbi napokban sokat szenvedett pénzügyi szektornak, miután a befektetők rávetették magukat a szerintük alulértékelt papírokra. Az Allianz és a Commerzbank egyaránt több mint 4 százalékkal erősített, míg a Münich Re részvénye több mint 6 százalékkal növelte értékét. A British American Tobacco részvényének árfolyama 3,2 százalékkal emelkedett a londoni tőzsdén, mivel a befektetők spekulációja szerint a dohánygyárak profitját a recesszió sem tudja lerántani.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!