Európa a pluszt választotta

A japán tőzsdeindex emelkedéssel zárta a keddig kereskedést, a nyitás után a londoni, a frankfurti és párizsi tőzsdeindex is feljebb került.
Csernátony Csaba, 2019. augusztus 20. kedd, 10:22
Fotó: Shutterstock

A legfontosabb nyugat-európai tőzsdeindexek erősödéssel kezdték a keddi kereskedést.

Az MTI összefoglalója szerint a nyitás után 1 órával a londoni FTSE-100 index 0,39 százalékos, a frankfurti DAX30 index 0,11 százalékos, a párizsi CAC-40 index pedig 0,19 százalékos pluszban állt.

Európai idő szerint kora délelőtt az ázsiai és ausztrál részvénypiacok már bezártak, a legtöbb mutató erősödött. A japán Nikkei225 indexe 0,55 százalékos emelkedéssel, 20 677 ponton fejezte be a napot. A részvények szélesebb körét felölelő TOPIX index 0,83 százalékkal erősödött.  Az ausztrál tőzsde irányadó mutatója 1,20 százalékkal, a tajpeji 0,06 százalékkal, a szöuli pedig 1,05 százalékkal zárt magasabban hétfőhöz viszonyítva. A sanghaji tőzsde ugyanakkor 0,11 százalékos, a hongkongi pedig 0,16 százalékos mínuszban zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK