Többek között a Ballantines whiskyt, a Malibu rumot, a Beefeater gint gyártó, a világ második legnagyobb szeszipari társaságának számító Allied Domecq részvényei szányaltak a mai napon, miután a francia Pernod Ricard SA, a világpiac harmadik legnagyobb szereplője bejelentette: ajánlatot készül tenni a társaságra. A tárgyalások egyelőre a kezdeti fázisban vannak, ha viszont létrejön a tranzakció, akkor a világ első számú szeszgyártójának, a Diageónak össze kell kapnia magát. Az Allied Domecq részvényei a bejelentésre 17 százalékkal drágultak. A biztosítási szektorból is érkezett jó hír: a Swiss Life a tavalyelőtti 233 millió frank után a múlt évben 624 millió frankos nettó eredményt ért el, s ennek köszönhetően a társaság részvényenként 4 frank osztalék kifizetését tervezi. A biztosító részvényei a hírre 2 százalékkal drágultak. A Manchester United futballcsapatának árfolyama is emelkedett, miután Dow Jones Newswires hírül adta, Malcolm Glazer újabb ajánlatott készül tenni a klubra. A Tampa Bay Buccaneers tulajdonosaként ismert amerikai üzletember korábban már többször tett kísérletet arra, hogy növelje a klubban meglévő közel 30 százalékos részesedését. A remek napon egyébként a részben a csökkenő olajár miatt a nagyobb autógyártók - köztük a BMW és a Daimler Chrysler - is erősödni tudott. A frankfurti DAX a nap végén 0,5, a londoni Footsie 0,9, a párizsi CAC pedig szintén 0,9 százalékos pluszt könyvelhetett el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!