Az öreg kontinensen a dollár gyengülése felett érzett befektetői aggodalom húzta vissza az indexeket, amit csak tovább fokoztak a tengerentúli gyenge makroadatok. A lejtőn lefelé vezető menet élén ismét a nagy autóexportőrök álltak. A Volkswagen tovább súlyosbította helyzetét azzal, hogy 240 millió eurós motorgyártósort telepít Kínába, míg a Porsche idén 3 000 eurót fizet munkásainak év végi jutalomként, amit kissé sokkalt a piac. A cégek részvényállománya miatt az árfolyammozgásra fokozottan érzékeny pénzügyi papírok is nagyot buktak, élükön a brit Royal & Sun Alliance-al, melynek árfolyamcélját lefelé módosította a Morgan Stanley. Üdítő színfolt volt a KLM árfolyamának jelentős emelkedése, miután a légitársaságot két évig tartó tárgyalások után megveszi az Air France; ez utóbbi részvény kurzusa azonban visszaesett, mivel egyesek túlzónak tartották a frigy árát. A Lufthansa jegyzése ugyanakkor a mélybe zuhant, neki ugyanis nem sikerült egy hasonló megállapodást tető alá hoznia a Swiss Internationallal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!