Zuhantak a telekomrészvények, míg bankpapírok árfolyamát ezúttal a legnagyobb ír bank, az Allied Irish Bank Plc amerikai leányvállalatánál történt csalásról érkezett hír is aláásta. Az autógyártók kurzusát a DaimlerChrysler bejelentése tépázta meg: a német-amerikai cég nyeresége tavaly 75 százalékkal 1,3 milliárd euróra zuhant, s az idén bár ennek több mint duplájára számít, az még mindig jócskán elmarad a korábbi 5,5-6,5 milliárdos tervtől. A DC ráadásul a részvényenkénti osztalékot 2,35 euróról 1-re csökkentette, szemben az elemzők által várt 1,5 euró körüli értékkel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!