Az indexek közül az európai kereskedési idő végén az FTSE Eurofirst 300 index 0,06 százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,06 százalékkal emelkedett - írja az MTI.

A nem hivatalos záró adatok alapján az európai kereskedési idő végén a frankfurti DAX index 0,30 százalék, a londoni FTSE-100 index 0,40 százalék nyereséget a párizsi CAC-40 index pedig 0,10 százalék emelkedést mutatott, Milánóban 0,69 százalékkal csökkent az FTSE MIB index, Madridban 0,82 százalékkal gyengült az IBEX-35 index.

Kapcsolódó

Az olaj ára csökkent, korrigálva az OPEC termeléscsökkenési elkötelezettségének köszönhetően az előző nap szerzett nyereségét. Az olajár a szerdai csökkenéssel együtt is több heti csúcs közelében jár. Az európai kereskedés végén a Brent nyersolaj 1,59 százalékkal állt alacsonyabban hordónként 55,76 dolláron, a WTI nyersolaj pedig 1,44 százalékkal alacsonyabban 53,55 dolláron.

Az olajárcsökkenés egy százalékkal gyengítette a nyersanyagipari ágazati indexet.  Az arany ára csökkent, a határidős piacon a legközelebbi kontraktust 0,37 százalékkal jegyezték lejjebb unciánként 1234,35 dolláron.

Az euró szerény erősödést ért el, árfolyama 0,07 százalékkal 1,0544 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!