Szerény erősödéssel kezdte a napot a Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe, a BUX nyitásban 11284 ponton állt, ez 95 ponttal magasabb a pénteki záróértéknél. A vezető papírok közül a Matáv 5, a Mol 55, az OTP 80 forinttal erősödött, míg a Richter 105 forinttal gyengült. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa 15 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Rt. és eltiltotta a jogsértő magatartás folytatásától. A büntetés oka a Vitamax Duo reklámozása. Valósággal szárnyalt a hét első kereskedési napján a tokiói értéktőzsde irányadó indexe, a Nikkei három százalékos emelkedést követően egy havi csúcson 11 440 ponton zárt. Mintegy 565 millió dollárért kívánja megvásárolni a Novartis SA a kanadai Sabex Holdings Ltd-t. Szombat délután kaliforniai házában meghalt az Egyesült Államok 40. elnöke, a Ronald Reagan. A színészként befutott államférfival 93 éves korában tüdőgyulladás végzett. A General Motors a következő három évben mintegy hárommilliárd dollárt invesztálna Kínába autógyártási kapacitásának megduplázása érdekében. A szombaton tartott lottósorsolás után négy szelvényen is stimmelt az öt bűvös szám, így a nyertesek a remélt egymilliárd forint helyett kénytelenek beérni 250 millió forinttal. Matthäus marad a magyar válogatott élén, s nem "beszélget" többet a törökökkel a Besiktashoz igazolásról - adott gyorsinterjút a TV2-nek tegnap a tréner a Németország-Magyarország barátságos meccs után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!