A BUX 0,6 százalékos nyereségben járt kedd délelőtt fél 10 körül, 16 839 pontnál. A vezető részvények vegyesen mozogtak. A Mol és a Magyar Telekom esett, míg a Richter és az OTP emelkedett.

A Mol pluszban kezdte a napot, ahonnan esni kezdett, fél 10 körül 0,3 százalékkal járt a hétfői záróértéke alatt, 11 355 forintnál járt a részvényárfolyam. A Magyar Telekom a negatív zónában mozgott a nyitás után, fél 10 uán a hétfői zárószintjére jött vissza, azaz 362 forintnál állt a papír árfolyama.

Az OTP 1,9 százalékos erősödésben volt, ez 3726 forintos részvényárfolyamot jelentett, míg a Richter 1,4 százaélkos emelkedés után 3801 forinton állt.

A vezető nyugat-európai indexek is emelkedéssel indították a napot, fej fej mellett haladtak a vezető indexek FTSE-100, a DAX 0,9, és a CAC-40 egyaránt 0,9 százalékkal emelkedett, a Stoxx Europe 600 0,7 százalékkal erősödött. A periféria indexei közül a milánói FTSE MIB 1,3, a madridi IBEX-35 1,6, míg az athéni ASE 0,7 százalékos nyereségben állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!