A közműcégek papírjai jelentős eladói nyomás alá kerültek, az E.On és a GdF tőzsdei kapitalizációjának több mint tizedét veszítette el, miközben a bankok és a fémipari cégek részvényei meglehetősen jól teljesítettek. A brit pénzintézeti papíroknak a kormányzat szerdán bejelentett tőkeemelési tervei adtak rég látott lendületet, míg Frankfurtban a szektortársak között a több mint négy százalékkal visszaeső Deutsche Bank volt a nagy kivétel. Az autógyártók a GM-hez és a Fordhoz hasonlóan Európában is a vesztes oldalra iratkoztak fel, bár jóval kisebb mínuszokkal zártak, mint tengerentúli társaik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!