A keddi nyitás előtt már érezni lehetett az optimizmus szelét a nyugat-európai piacokon, a New York-i mutatók ugyanis előző nap még mérsékelni tudták veszteségüket és tokióban is lelassult a pénzügyi szektor mélyrepülése. Az igazi lendületet azonban a felröppenő pletykák hozták meg, melyek szerint egy tengerentúli befektető szemet vetett a WCM befektetési cég öt százalékos Commerzbank-pakettjére. A felvásárlási célpontként régóta emlegett bankpapír árfolyama a szakemberek fejcsóválása mellett is több mint négy százalékkal hízott, a szintén hírbe hozott HVB Groupé pedig másfél százalékkal nőtt. A Münich Re árfolyamára jó hatást tett, hogy a társaság 12,2 százalékra csökkentette Allianz-részesedését. A telekom-ágazat részvényeit a Vodafone segítette magasabb szintekre, a brit mobilcég ugyanis a nemcsak a vártnál jobb számokkal állt elő, de megemelte osztalékát és részvény-visszavásárlási programot is hirdetett. A parádé magával húzta a szektor legtöbb papírját, kivételt talán csak a France Télécomjelentett, mivel a vállalat a nagy rivális Orange mobiltársaság tulajdonosa. Az FTSE-100 végül 0,36 százalékkal nőtt és 4 354,70 ponton fejezte be a napot, a CAC-40 azonban 0,19, a DAX pedig 0,22 százalékkal esett, így előbbi 3 352,92, utóbbi pedig 3 666,28 ponton állapodott meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!