A nyugat-európai részvénypiacok enyhe csökkenéssel kezdték a hét utolsó kereskedési napját. A DAX 0,2 százalékkal 7326 pontra süllyedt, a londoni FTSE 0,1 százalékos, a párizsi CAC-40 0,3 százalékos mínuszt mutat.

A kelet-európai tőzsdéken béke honol a tegnapi beöntés után. A régióban a legjobban a BUX teljesít a maga egy százalékot közelítő emelkedésével. Az orosz piac 0,1 százalékos, a lengyel 0,3 százalékos pluszban tartózkodik. A török ISE-100 index 0,2 százalékkal áll magasabban.

A devizapiacon egy kis dollár erősödés figyelhető meg, a svájci frank tartja euróval szembeni, viszonylag gyenge szintjét.

Az eurusd 1,3535, az eurchf 1,3135-ös szinten áll valamivel tíz óra után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!