Tanácstalan hangulat tapasztalható az európai börzéken, az árfolyamok ide-oda pattognak. A nyitáskor tapasztalható visszafogott emelkedésből a bányatársaságok és az autógyártók profitáltak, majd ezek kezdtek a leginkább zuhanni. Kérdés, hogy reagálnak majd a befektetők az amerikai munkanélküli adat megjelenésekor. Biztos pontnak eddig csak a svájci bankóriás UBS tűnik, amely 2000 fős további leépítést és jelentős átszervezést jelentett be, ami után árfolyama 6,1 százalékos pluszba került. Szintén erősödött a Societé Générale 2,55 százalékkal, míg a Barclays is tartja növekedési ütemét 3,18 százalékos emelkedéssel. Az ellenséges felvásárlás alatt álló Rio Tinto 14 százalékot vesztett értékéből. A sörgyártó mamut InBev mintegy 5,8 százalékot zuhant miután emelkedő költségei folytán csökkenő várható nyereségről számolt be. A Regal Petroleum azonban 42 százalékot izmosodott, annak köszönhetően, hogy a Daily Telegraph értesülései szerint a Shell 600 millió fontot ajánlott a cégért. A fontosabb mutatók közül az össz-európai Dow Jones Stoxx 600 0,1 százalékkal 253,63 pontra, a brit FTSE 100 ugyanennyivel 4 866 pontra, a CAC-40 szintén 0,1-el 3961 pontra gyengült, míg a DAX 0,2 százalékkal erősödni is tudott, 5 673 pontra a kereskedés első órájában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!