Londonban a Footsie hathónapos csúcsra jutott, elsősorban a jó vállalati eredményeknek, no meg a gazdasági fellendülésbe vetett hitnek köszönhetően. A mutató emelkedésében többek közt a kiskereskedelmi GUS és a Northern Rock bank is a várakozásokat felülmúló eredményei nyomán kialakuló derűlátás játszott komoly szerepet. Ez utóbbi hírei magukkal húzták a pénzügyi szektor többi képviselőjének árfolyamát is, így a Lloyds- és a HBOS-papírok is jelentős nyereséggel zárták a napot. A Nokia kurzusa a szokásos negyedév-közepi értékelést megelőzően száguldott, a befektetők ugyanis bíznak benne, hogy a társaság nem okoz csalódást. A Philips részvénye is nagyot emelkedett, lévén a papír a JP Morgan figyelemre érdemes részvényeinek listáján az élre került. A Terra Lycos internetcég papírja pedig azután emelkedett több mint 20 százalékkal, hogy az egyharmadrészt tulajdonos Telefónica várhatóan ajánlatot tesz a pakett maradékának felvásárlására is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!