Kora reggel a Távol-Keleten a japán és indiai jegybankok újabb monetáris lazításokat jelentettek be. Míg a japán központi bank jelentős mértékben növelte az eszközvásárlási programjára fordítható forrás mennyiségét, addig az indiai a kötelező tartalékrátát vágta vissza 25 bázisponttal.

Európában is érkezett egy kisebb mértékben kellemes meglepetéssel szolgáló adat: a spanyol gazdaság bár egymást követő ötödik negyedéve zsugorodik, a júliusi szeptemberi időszakban a vártnál kisebb volt a csökkenés üteme. A nagyobbik ibériai ország GDP-je éves alapon a prognosztizált 1,7 százalék helyett 1,6 százalékkal esett.

A nyugat-európai piacokon a kedvező makroadatok által támogatva a vevők vették a kezükbe az irányítást, így az indexek a pozitív tartományban tartózkodnak: a DAX 0,7, a FTSE 100 0,6, a CAC 40 0,6 százalékkal került feljebb.

A Reuters elemzői konszenzusával közel megegyező adózás előtti eredményről számolt be a német óriásbank, a Deutsche Bank. A társaság a várt 1,06 milliárd eurós adózás előtti eredmény helyett 1,1 milliárd eurót produkált ezen a soron. A pénzintézet értékesítési és kereskedési szegmense 67 százalékkal emelkedett egy év alatt, míg a vállalati és értékpapír üzletágban a bevételek mellett a hitelezési veszteségek is nőttek. A befektetők örömmel fogadták a jelentést, és 3,6 százalékos pluszba húzták a részvényeket.

DAX alapú CFD
Kép: Alfatrader


A hírek szerint a Bayer AG 1,1 milliárd dollárnak megfelelő készpénzért vásárolja meg a Schiff Nutrition International Inc-t. A Bayer ezzel a gyorsan növekvő, vitaminokat és étrendkiegészítőket gyártó üzlettel egészítené ki egészségtámogató eszközöket gyártó részlegét. A vételi ár 47 százalékos prémiumot jelent a Schiff Nutrition International Inc 34 dolláros pénteki záróárához képest. A Bayer 0,2 százalékos pluszba lendült a hírt követően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!