A londoni FTSE-100 0,27 százalékkal, a frankfurti DAX-30 0,69 százalékkal, a párizsi CAC-40 pedig 0,23 százalékkal állt előző napi záróértéke fölött a nyitást követő percekben.

Csütörtökön erősödéssel zártak a vezető európai értéktőzsdék. Az FTSE-100 1,12 százalékkal, a DAX-30 1,08 százalékkal, a CAC-40 pedig 1,40 emelkedett.

A kőolaj árnyalatnyit drágult a világpiacon. Az északi-tengeri Brent minőség hordóját péntek reggel májusi szállításra 56,85 dolláron jegyezték, 28 centtel magasabban, mint előző este. A nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta ára májusi szállításra hordónként 2 centtel 50,81 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!