Az európai tőzsdék emelkedéssel nyitottak szerdán. A bányaipari cégek részvényei észak felé tartanak az árupiaci cikkek drágulásának köszönhetően, miután az arany újabb rekordot ért el szerdán. A Lonmin papírjai több mint 2 százalékkal tudtak erősödni, míg a Xstrata csaknem 2 százalékkal állt magasabban szerda délelőtt. A UBS svájci pénzügyi csoport részvényei 1,8 százalékkal erősödtek a kereskedés első szakaszában, miután közölték, hogy a Standard & Poor's nemrég nyilvánosságra hozott jelentése nem reprezentatív, és a bank kevésbé aggódik tőkepozíciója miatt. A France Telecom részvényei 1,8 százalékkal nőttek, miután a cég közölte, hogy megveszi a dán TDC telekommunikációs társaságot. Az Ericsson papírjai 1,2 százalékkal erősödtek szerda délelőtt. A svéd cég szintén felvásárlást jelentett be: a Kapsch CarrierCom vállalattal együtt 103 millió dollárért vásárolja meg a Nortel Networks céget. Késő délelőtt a londoni Footsie 0,7 százalékkal, a frankfurti DAX 0,8 százalékkal, míg a párizsi CAC-40 0,9 százalékkal állt előző napi záróértéke fölött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!