A kínai parkettet leszámítva, erősödtek az ázsiai tőzsdék csütörtökön: a sanghaji index ugyan 1,4 százalékkal csökkent, de a Hang Seng 0,4 és a Nikkei 0,8 százalékkal emelkedett. Kínában a bankok és az ingatlanfejlesztő vállalatok papírjai húzták le a tőzsdéket. Az ingatlanárak újra emelkedésnek indultak, ezért a befektetők egyre inkább aggódnak amiatt, hogy a kormányzat újabb, az árak kordában tartására irányuló intézkedéseket fog hozni. Japánban ugyanakkor a kedvező európai hangulat segített: a sikeres portugál kötvénykibocsátás hatására enyhültek az európai gazdasággal kapcsolatos aggodalmak, ami segítette az öreg kontinensen komoly részesedéssel bíró japán exportőrök papírjait.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!