Az európai tőzsdéknek viszont lendületet adott a 15 hónapos csúcsra jutó olajár, a BP részvényének árfolyama 2,2, a Shell-é pedig 1,3 százalékkal hízott Londonban, míg a TotalFinaElf-é 1,9 százalékkal nőtt Párizsban. A GlaxoSmithKline papírja 1,3 százalékkal növelte értékét, miután egy amerikai bíróság nem ismerte el Pail nevű antidepresszánsának szabadalmi jogát, ám helybenhagyott egy másikat. Az autógyártók papírjai is szép nyereséget könyvelhettek el, miután a DaimlerChrysler bejelentette, hogy Smart és Mercedes gépjárművekből legalább annyit adtak el idén, mint tavaly. A brit BAE Systems részvénye azonban 3,5 százalékot veszített értékéből, miután múlt pénteken a lengyel kormány az amerikai Lockheed Martint hirdette ki repülőgép-tendere győzteseként.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!