Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A londoni FTSE-100 mutató 0,1, a frankfurti DAX 1, a párizsi CAC-40 pedig 0,8 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést. Milánóban 1,1, Madridban pedig 0,5 százalékkal emelkedett az irányadó tőzsdemutató.

A páneurópai indexek közül a Stoxx Europe 600 0,5 százalékkal, az FTSE Eurofirst 300 index pedig szintén 0,5 százalékkal, míg az euróövezeti EuroStoxx50 0,8 százalékkal erősödött.

A nap nyertesei az autógyártók voltak a kedvező vállalati beszámolók és az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokba vetett remények hatására. A Michelin francia gumiabroncsgyártó 13 százalékkal drágult, miután az idei évre vonatkozó előrejelzései meghaladták az elemzők várakozásait.

A holland Randstad, a világ második legnagyobb humánerőforrás szolgáltatója 4,7 százalékkal drágult a vártnál jobb negyedik negyedéves eredményeinek köszönhetően. A vállalat közölte, hogy az egyes európai piacokon tapasztalt lassulás nem húzódott át idénre.

A befektetőket felvillanyozta az a hír is, hogy az amerikai kongresszusban megállapodásra jutottak a kormányzati működéshez szükséges költségvetésről, így valószínűleg nem lesz újabb kormányzati leállás.

Pekingben hétfőn kezdődtek meg a szakértői szintű tárgyalások Kína és az Egyesült Államok között, a napirenden ezúttal a szellemi tulajdonjogok kérdése szerepel. A magas szintű egyeztetéseket csütörtökön és pénteken tartják, ezeken amerikai részről Robert Lighthizer kereskedelmi főképviselő és Steven Mnuchin pénzügyminiszter, kínai részről pedig Liu He miniszterelnök-helyettes és Ji Kang, a kínai jegybank kormányzója vesz részt.

Mnuchin és Lighthizer már kedden megérkezett a kínai fővárosba, miközben Donald Trump amerikai elnök a Twitteren jelezte, hogy nem feltétlenül ragaszkodik a március 1-jei határidőhöz. Elvileg eddig kellene megállapodásra jutni a két országnak, vagy különben bevezetik a drasztikusan megemelt pótvámokat.

New Yorkban az európai tőzsdezárás idején, a Dow Jones ipari átlag 1,3 százalékos, az S&P 500 1,2 , a Nasdaq pedig 1,4 százalékos pluszban állt.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) drágul.  Az áprilisi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 1,97 százalékos pluszban, 62,72 dolláron, a márciusi WTI pedig 1,66 százalékos nyereségben, 53,28 dolláron forgott kedd kora este.

A New York-i árupiacon az arany unciánkénti ára áprilisi szállításra 0,13 százalékkal 1313,60 dollárra nőtt.

Egy euróért 1,1321 dollárt adtak a nemzetközi bankközi piacon, 0,38 százalékkal erősödött a közös európai fizetőeszköz.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!