A londoni FTSE-100 mutató 0,84 százalékos, a frankfurti DAX-30 0,48 százalékos mínusszal, a párizsi CAC-40 mutató 0,25 százalékos csökkenéssel fejezte be a napot. Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,34 százalékos veszteséggel zárta a kereskedést, míg a Stoxx Europe 600 indexe 0,41 százalékot esett.

Szerdán az európai piacokon is részben az amerikai-kínai kereskedelmi konfliktusok rendeződésével szemben támasztott kételyek alakították a tőzsdei árfolyamokat. A befektetői kockázatvállalási hajlandóságot visszavetették Donald Trump amerikai elnök keddi szavai. Trump elnök azzal fenyegetett, hogy abban az esetben, ha nem jön létre az elhúzódó amerikai-kínai kereskedelmi konfliktusokat lezáró megállapodás, az importvámok emelésére is sor kerülhet.

QP | Quality Placement

A nagyvállalatok között a nap egyik vesztese a német Continental részvénye volt 1,5 százalékos mínusszal, annak hírére, hogy a cég több mint ötezer fős leépítésre készül. A BMW papírja is 0,3 százalékos gyengüléssel zárt, miután a német autógyártó pénzügyi vezetőjének nyilatkozata szerint a vállalat képviselői költségcsökkentő intézkedésekről tárgyalnak a dolgozókkal.

Bezuhantak az amerikai indexek

Az európai tőzsdezárás után - kelet-európai idő szerint este fél nyolc körül - bezuhantak az egyébként is veszteségben álló amerikai indexek, miután a Reuters arról írt, hogy az USA-Kína kereskedelmi megállapodás úgynevezett első szakaszának lezárulását a jövő évre halaszthatják. Ennek eredményeként a DJIA több mint 200 pontot zuhanva 0,8, az S&P 500 indexe 0,9, a Nasdaq pedig közel 1 százalékos mínuszban állt.

Az európai tőzsdezárás után az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1 dollár 82 cent (2,99 százalék) plusszal, 62,73 dolláron állt. A Reuters híre után a WTI 2,9 százalékkal 56,81 dollárra drágult. Az arany unciánkénti ára 0,1 százalékkal 1475,20 dollárra emelkedett.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1064 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1071 dollár után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!