Jó hangulatban ért véget a hét Európában

Vegyesen, többségében nyereséggel fejezték be a pénteki kereskedést a vezető európai értékpapírpiacok - írja az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2020. augusztus 7. péntek, 20:35
Fotó: Getty Images

Az európai kereskedési idő végén a páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 0,2 százalék, a Stoxx Europe 600 index 0,3 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,2 százalék emelkedést mutatott. Az európai gyűjtőindexek két százalék, az euróövezeti index pedig két és fél százaléknyi nyereséggel zárják a hetet.

Londonban 0,1 százalék csökkenéssel végzett az FTSE-100 index, míg a frankfurti DAX 0,7 százalékkal emelkedett, a párizsi CAC-40 pedig 0,1 százalékos pluszt ért el. Milánóban 0,2 százalékos erősödéssel, Madridban 0,1 százalékos gyengüléssel fejeződött be a pénteki kereskedés.

A tengerentúlon rossz volt a hangulat, a fő indexek veszteségben álltak az európai tőzsdezárást követően: a Dow 0,4, az S&P-500 0,5, míg a Nasdaq 1,5 százalékkal járt az előző napi zárószintje alatt a MarketWatch szerint.

Az olajár keresleti aggodalmak miatt csökkent pénteken, bár az OPEC+ szándéka termeléscsökkentési kvótájának a mérséklésére erős alsó támaszként szolgál az olajár csökkenésével szemben. A Brent és a WTI a pénteki árcsökkenéssel együtt is mintegy négy százalékos áremelkedéssel fejezheti be a hetet.

Az európai piacok zárásakor a Brent nyersolaj ára 1,26 százalékkal állt alacsonyabban a globális kereskedelemben hordónként 44,52 dolláron, a WTI ára pedig 1,38 százalékkal 41,37 dollárra csökkent.

Az eurót 0,73 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1788 dolláron, az arany spot ára 1,19 százalékkal unciánként 2038,64 dollárra csökkent. Az arany spot ára pénteken unciánként 2072.50 dolláron új rekordot állított be.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK