Az FTSE-100 0,3, a CAC-40 0,2, a DAX 0,4 százalékos veszteségben fejezte be a keddi kereskedést. A Stoxx Europe 600 indexe 0,3 százalékkal gyengült. A milánói FTSE MIB 0,4, a madridi IBEX-35 0,1 százalékos mínuszban zárt.

Részben az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek éleződésének a lehetősége vezetett a befektetői hangulat romlásához, ami az amerikai tőzsdéken is gyenge nyitást idézett elő - írja az MTI.

Donald Trump amerikai elnök "nagyon valószínűtlennek" nevezte a Wall Street Journal lapnak adott interjúban, hogy csökkentenék a kínai importra kivetett büntetővámokat, sőt további emelést is kilátásba helyezett arra az esetre, ha nem sikerül megállapodásra jutni a vitás kérdésekben.

Európában azonban az olasz költségvetési terv brüsszeli fogadtatása és a hét végén aláírt brexitmegállapodás további sorsa is aggodalmat keltett befektetői körökben. Médiajelentések szerint az olasz kormány hajlandónak mutatkozik engedni Brüsszel követelésének a deficitcél csökkentésére, később napvilágot látott beszámolók azonban ennek az ellenkezőjét is tudni vélték.

Az olajár kissé emelkedett kedden, de így is a pénteken elért idei mélypont közelében ingadozik. A Brent nyersolaj ára az európai kereskedés végén 0,58 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben hordónként 60,91 dolláron, a WTI ára 0,35 százalékkal 51,81 dollárra emelkedett.

A dollár árfolyama erősödött, az arany ára csökkent. Az eurót 0,34 százalékkal jegyezték gyengébben 1,1290 dolláron, az arany ára 0,77 százalékkal, unciánként 1219,30 dollárra csökkent.

Az európai tőzsdezárást követően a tengerentúlon a Dow 0,2 százalékos veszteségben állt, míg az S&P 500 a kissé a hétfői zárószintje alatt stagnált, a Nasdaq pedig 0,1 százalékos pluszban járt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!