Az FTSE-100 1,8 százalékkal erősödött, míg a DAX épphogy a pénteki zárószintje alá csúszott, a CAC-40 pedig 0,2 százalékos veszteségben zárt. A Euro Stoxx 600 indexe hajszállal a pénteki zárószint felett fejezte be a napot.

A milánói FTSE MIB 0,6, míg a madridi IBEX-35 0,1 százalékkal gyengült.

Az MTI szerint a távközlési és a pénzügyi ágazatok papírjai álltak a húzó oldalon, míg a vesztesek jó része az autóiparból kerül ki. A távközlési ágazati mutató több mint két százalékkal, a pénzügyi több mint másfél százalékkal erősödött, az autóipari közel egy százalékkal gyengült.

A londoni tőzsde, az LSE Group részvénye tizenöt százalékkal erősödött, miután bejelentette szándékát a Blackstone amerikai vagyonkezelő befektetési társaság és a Thomson Reuters üzleti hírügynökség tulajdonában lévő Refinitiv pénzügyi adatszolgáltató cég akvizíciójára.

A Heineken részvénye hat százalékkal gyengült vártnál kisebb első fél évi nyeresége miatt.

Az olajár emelkedett hétfőn, az európai piaci záráskor a Brent nyersolaj ára 0,06 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben hordónként 63,41 dolláron, a WTI ára 0,28 százalékkal 56,36 dollárra emelkedett.

A nyugat-európai tőzsdék zárását követően a tengerentúlon is vegyesen teljesítettek a vezető indexek. A DJIA 0,2 százalékkal erősödött, míg az S&P-500 indexe 0,2, a Nasdaq 0,6 százalékkal gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!