Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A határidős indexjegyzések és a tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok alapján a főbb tőzsdeindexek, a londoni, a frankfurti és a párizsi 0,2-0,4 százalékos erősödéssel kezdhetik a hétfői kereskedést.

Pénteken nyereséges zárással nyugtázták az európai tőzsdék a meglepően jónak bizonyult kínai és amerikai makrogazdasági adatokat. A vezető európai tőzsdeindexek sorban a negyedik hetet fejezték be heti nyereséggel a múlt pénteken. A befektetői bizalom a több mint két éve a legmagasabbra emelkedett kínai feldolgozóipari BMI-mutatónak, valamint az Egyesült Államokban a foglalkoztatás vártnál nagyobb mértékű októberi növekedésének köszönhetően javult a pénteki tőzsdei kereskedésben.

A páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 0,65 százalék, a Stoxx Europe 600 index 0,68 százalék nyereséget ért el pénteken, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,54 százalék erősödéssel zárt.

Londonban 0,75 százalékkal zárt magasabban az FTSE-100 index, a frankfurti DAX index 0,73 százalékkal, a párizsi CAC-40 index 0,56 százalékkal erősödött. Madridban 0,76 százalék, Milánóban 1,06 százalék indexnyereséggel fejezték be a pénteki kereskedést a tőzsdék.

A pénteki mintegy két dolláros emelkedést részben korrigálva az olajár hétfőn csökkent. Az európai kereskedés kezdete előtt másfél órával a Brent 0,53 százalékkal, 0,33 dollárral állt alacsonyabban a globális kereskedelemben hordónként 61,35 dolláron, a WTI ára 0,55 százalékkal, 0,31 dollárral 55,89 dollárra csökkent.

Az eurót 0,04 százalékkal jegyzik erősebben 1,1170 dolláron, az arany spot ára 0,18 százalékkal unciánként 1511,61 dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!